Kindermoestuin-kinderen

Kinderen teleurgesteld…

Kindermoestuin Groente Waal is een moestuin voor en door kinderen uit de buurt. In de moestuin kunnen de kinderen op vaste tijden heerlijk buiten aan de slag en kweken ze plantjes op van zaadje tot vrucht. Oftewel een fantastische kans om kinderen kennis te laten maken met de wondere wereld van een moestuin.

Maar de kinderen zijn plotseling wel erg teleurgesteld‚Ķ want op een dag merkten ze dat veel van het gekweekte lekkers was meegenomen. Helaas door mensen die niet hebben meegeholpen om dat lekkers te laten groeien. En nog erger zij zagen de met veel zorg geteelde groente gewoon kapot gestampt op de grond lagen.  Daar worden onze Kindermoestuin-kinderen niet heel blij van en nog erger ze verliezen hun enthousiasme om in de tuin te werken.

Ze werken het hele jaar door 2 keer per week hard om al dit moois op te kweken, en snappen dit niet en vinden het gemeen.

De tuin kan nog steeds volwassen vrijwilligers gebruiken en het is heel simpel: wie meewerkt, mag meesnoepen. Dan hoeft er dus niet gestolen te worden. En mensen die dingen kapot maken, willen we alleen vragen om hun eigen spullen kapot te maken en niet de oogst waar de kinderen hard voor geploeterd hebben.

Kom een keer kennismaken op woensdag tussen 15:30 en 16:30 uur óf op zondag tussen 11:00 en 12:00 uur, de kinderen staan u graag te woord. De moestuin ligt achter Sterrenflat 2. Een mailtje sturen naar: groentewaal@gmail.com mag ook. We sturen u graag meer informatie.

Verder nodigen we u graag uit om een kijkje te nemen op onze Facebookpagina Groente Waal. Deze geeft een mooie indruk van het reilen en zeilen op de tuin.

Met vriendelijke groeten uit de tuin en alvast bedankt voor uw medewerking.